Mest populære items: Jeg har fået annulleret en ordre, men beløbet er stadig reserveret i min bank? Min Samsung Galaxy Tab kan ikke tænde, er der noget jeg selv kan gøre?

Hvad betyder reklamationsret?

Er reklamationsret det samme som garanti?

Nej. En garanti er en frivillig forpligtelse, som den erhvervsdrivende kan påtage sig , hvor køberen gives tillægsrettigheder i forhold til det, som en køber altid har efter lovgivningen - fx købeloven. En garanti kan aldrig begrænse en købers lovbestemte rettigheder og må ikke forveksles med en lovbestemt reklamationsret.

 

En reklamationsret over mangler, der ved almindelige varekøb ifølge Købeloven er på 2 år, giver bl.a. forbrugeren ret til at få mangler ved varen afhjulpet eller få varen ombyttet, hvis der reklameres over manglen inden for fristen. En mangel er en fejl, der har været til stede på leveringstidspunktet - typisk fabrikations- og/eller materialefejl.
Kilde: http://www.forbrug.dk/

Tilføjelser fra ComputerSalg A/S:
 Den danske Købelov er skruet sammen således at du som forbruger har ½ års garanti og 1½ års reklamationsret.
 De fleste producenter har så valgt at udvide denne garanti til et helt år, enkelte producenter har endda 2 eller 3 års fuld garanti - dette er dog produktafhængigt.

Var denne artikel til nogen hjælp?

Kan du ikke finde det du leder efter?

Vores hjælpsomme kundeservice sider klar til at hjælpe dig.

Kontakt kundeservice